20 Temmuz 2014 Pazar

Pekmezli Kurabiye


İftar sonrası çayınızın yanına yakışacak nefis bir kurabiye.Hayırlı Ramazanlar.

Malzemeler:
  • 1 türk kahve fincanı pekmez
  • 1 türk kahve fincanı tahin
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Un
Üzeri için Kavrulmuş Susam

Yapılışı:
  • Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyin.
  • Yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan fındık büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
  • Kavrulmuş susama batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 160 derece fırında pişirin.

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, fotoğraflar da çok güzel doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. denedim; tadı hafif, pekmez kokusu hissediliyor. enfes bir kurabiye oldu. tarifiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. biraz evvel ki beğeni mailini attım ama ismimi yazmayı unutmuşum kusura bakmayın.
    ayşen yörükoğlu

    YanıtlaSil
  4. Kabartma tozu yok mu:)?

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.