3 Mayıs 2014 Cumartesi

Sütlü Un Helvası


Ramazan ayının habercisi mübarek üç aylar başladı. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin şu günlerde.

Hepinize huzurlu bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:
  • Toz Antep Fıstığı

Yapılışı:
  • Margarini derin bir tencereye alın ve eritin.
  • Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana rengi değişene kadar kavurun.
  • Sütü başka bir tencerede kaynatın ve vanilyayı ekleyin.
  • Un kavrulduktan sonra toz şekeri ilave ederek karıştırın.
  • Sıcak sütü de çok yavaş bir şekilde ekleyerek hızlıca karıştırın.
  • 1-2 dk sonra ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine nemli bir bez örtün.
  • 5 dk dinlendirdikten  sonra sıcak servis edin.
  • Servis ederken üzerine bolca antep fıstığı serpiştirin.

3 yorum:

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.