25 Nisan 2014 Cuma

Pazı Sarması


Her hafta mutlaka alınır pazardan.Sadece sarmasını yaparım ve afiyetle yenir.Muska şeklinde hazırladım.Sizler de bu şekilde hazırlayabilirsiniz.

Mutlu huzur dolu bir hafta sizlerin olsun.Hayırlı Cumalar.


Malzemeler:
  • 1 bağ Pazı Yaprağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Bir kaç dal taze nane
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı

Üzeri için:
  • Kuru soğanı ve sarımsağı çok ince yemeklik doğrayın.
  • Derin bir kaba alın.
  • Pirinci yıkayın ve iyice süzüldükten sonra soğanların üzerine ekleyin.
  • Yeşillikleri yıkayın ince ince kıyın.
  • Tuz ve baharatları ekleyin.
  • Domates salçasını ilave edin.
  • Zeytinyağını da ekleyerek bütün iç malzemeyi karıştırın.
  • Pazıların saplarını kesin.
  • Derin bir kaba pazı yapraklarını alın.
  • Üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk bekletin ve suyunu süzün.
  • Pazı yapraklarını yukarıdan aşağıya doğru kesin ortadaki damar kısmını alın.
  • Her bir pazı yaprağının uç kısmına iç harç koyun ve muska şeklinde sarın.
  • Tencereye dizin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  • Servis ederken üzerine domates sos ilave edin.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor sarmalar. Biz de çok seviyoruz pazı sarmasını. Afiyetler olsun. Hayırlı Cumalar. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Sarma ceşitleri her zaman zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olur eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.