Her hafta mutlaka alınır pazardan.Sadece sarmasını yaparım ve afiyetle yenir.Muska şeklinde hazırladım.Sizler de bu şekilde hazırlayabilirsiniz.
Mutlu huzur dolu bir hafta sizlerin olsun.Hayırlı Cumalar.
Malzemeler:
- 1 bağ Pazı Yaprağı
- 1 büyük kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Bir kaç dal taze nane
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
Üzeri için:
Yapılışı:
- Kuru soğanı ve sarımsağı çok ince yemeklik doğrayın.
- Derin bir kaba alın.
- Pirinci yıkayın ve iyice süzüldükten sonra soğanların üzerine ekleyin.
- Yeşillikleri yıkayın ince ince kıyın.
- Tuz ve baharatları ekleyin.
- Domates salçasını ilave edin.
- Zeytinyağını da ekleyerek bütün iç malzemeyi karıştırın.
- Pazıların saplarını kesin.
- Derin bir kaba pazı yapraklarını alın.
- Üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk bekletin ve suyunu süzün.
- Pazı yapraklarını yukarıdan aşağıya doğru kesin ortadaki damar kısmını alın.
- Her bir pazı yaprağının uç kısmına iç harç koyun ve muska şeklinde sarın.
- Tencereye dizin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
- Servis ederken üzerine domates sos ilave edin.
Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor sarmalar. Biz de çok seviyoruz pazı sarmasını. Afiyetler olsun. Hayırlı Cumalar. Sevgilerimle,
YanıtlaSilSarma ceşitleri her zaman zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olur eline sağlık canım
YanıtlaSil