27 Şubat 2013 Çarşamba

Nohutlu Karnıbahar



Değişik yemekleri çok tercih etmese de ev halkı ben yine arada yapıyorum.Karnı bahar yemeğini bu sefer nohut ekleyerek hazırladım.Biz beğendik.Denemek isterseniz tarifi bir yere not edin lütfen.

Sevgiyle kalın.

Malzemeler:

  • 1 küçük karnı bahar (büyük ise yarısı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuzot,karabiber,pul biber,kuru nane
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıcak su


Yapılışı:
  • Karnı baharı çiçek çiçek ayırın.
  • Bol su ile yıkayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın zeytin yağ ile birlikte tencereye alın.
  • Soğanı kavurun.
  • Üzerine salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Çiçek karnı baharları tencereye ekleyin.
  • Üzerine sıcak su ekleyin.Sıcak su üzerini geçmeyecek şekilde eklenir.
  • Karnı baharlar pişene kadar arada kontrol edilerek pişmeye bırakılır.
  • Ocaktan indirmeden 5 dk önce haşlanmış nohut ve baharatları ilave edin.
  • Su miktarını iyi ayarlamak gerekir çok sulu bir yemek değil.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Bayıldım bu yemeğe,hemen deneyeceğimm..Çok severim karnıbaharı..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. facede gordum kosarak ve ucarak geldim,foto sahane tarif sahane,bize de bir gun uygulamak duser;ellerine saglik hayatim,sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.nefis bir yemek olmuş.

    YanıtlaSil
  4. elıne sağlık not aldım ben değısık tatları severım

    YanıtlaSil
  5. tamda bugün yapacağım yemek ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. hoş bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.