23 Kasım 2012 Cuma

Zeytinyağlı Kabak Yemeği


Bu gün ne pişirsem?

Hemen hemen her gün bu soruyu soruyoruz kendimize.Bir de evde yemek seçenler varsa işimiz biraz daha zorlaşıyor.Ama bazı sebzeleri başka hallere sokarak yedirdiğimiz de oluyor.Özellikle de çocuklara.

Kabak da bir çok kişinin ayırdığı bir sebzedir.Bu hoş kabak yemeği ile varsa evde kabak yemeyen onun için deneyip sunabilirsiniz.

Mutlu,sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.

Malzemeler:

  • 2 adet kuru soğan
  • 8 adet orta boy kabak
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet büyük domates
  • Üzeri için dere otu


Yapılışı:
  • Geniş bir tencereye zeytin yağ ekleyin.
  • Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Üzerine domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Kabakları temiz yıkayın ve kabuklarını soymadan uzun uzun dilimleyin.
  • Sarımsakları temizleyin ve ince ince doğrayın.
  • Üzerine zeytin yağ gezdirin.Aynı bu şekilde tencereye sıralayın.Hepsi çiğden.
  • Kısık ateşte kendi suyu ile pişmesini sağlayın.
  • Hiç su eklemeyin mümkün olduğu kadar kaşık da kullanmayın.
  • Tencereyi hafifçe sallayarak yemeği karıştırın.
  • Üzerine bol dere otu ile servis edebilirsiniz.



Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

13 yorum:

  1. elinize sağlık bende bu yemeği çok yaparım...

    YanıtlaSil
  2. Dereotu hariç birebir aynı tariflerimiz. bir de ben daha küçük doğruyorum.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben birazda pirinç koyuyorum buyemeğe çok severim ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. o sorun bizim evde de var yemek yapmak artık aşk dan çıktı kabusa dönüştü:) bende içine bir miktar pirinç atarım annemden öyle gördüğüm için olsa gerek.. ellerine sağlık baharcım harika gözüküyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. ben tabagi alip gideyim ;)
    cok severim kabagi
    ellerin bedenin dert görmeye canim asuran mubarek ola
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  7. ekmeği ban ban offf nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. tabakların rengine bayıldım ne kadar hoş bir pembe bu
    yemeğini de es geçmiyorum tabi
    eline sağlık mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
  9. Gülriz Sururi'nin son kitabından "Hoş Bir Kabak Yemeği".. Ben de yayınlamıştım birkaç ay önce. Ellerine sağlık Baharcım..

    YanıtlaSil
  10. merhabalar, tabaklarınız keramikadan mı acaba. internet sitesinden baktım ama bulamadım. çok beğendim.yazarsanız çok sevinirim.

    sevgilerimle

    elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif hanım evet tabaklar Keramika,facebook sayfasını beğenerek oradan bilgi alabilirsiniz.
      sevgiler

      Sil
  11. cevabınız için çok teşekkürler. fakat facebookta da bakındım göremedim. size zahmet ürünün adını yazabilir misiniz.ona göre mesaj atacağim firmanın facebook sayfasına.ilginiz için tekrar teşekkürler.

    elif










    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık çok güzel olmuş...
    yumurtalı kabak tarifi bu da benim tarifim :)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.