4 Kasım 2012 Pazar

Ispanak Kavurması



Hani bazı zamanlarda çok pratik tarifler ararız hem doyurucu hem lezzetli,yada yemeğin yanına yapılabilecek yoğurtlu bir şeyler.

Mevsimini göre de bir çok sebzenin yemeği,salatası ve kavurması yapılır bizim evimiz de de.Her zaman aynı sebzeyi yemek olarak yapamıyoruz değişiklik arıyor mide:)

Bu tarif de en fazla 5 dk alacak çok pratik ve hemen hemen herkesin de bildiği bir tarif eminim.Bilmeyen ya da denemek isteyenler için tavsiye ediyorum.

Yeni bir hafta başlıyor.Mutlu ve huzurlu geçmesini diliyorum.

Ispanak Kavurma

Malzemeler:

  • 500 gr Ispanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber

Üzeri için:Sarımsaklı yoğurt



Yapılışı:
  • Ispanakları temizce yıkayın ve suyunun süzülmesi için 15 dk bekletin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytin yağında soteleyin.
  • Süzülen ıspanakları kesme tahtasının üzerinde doğrayın.
  • Tencereye soğanların üzerine alın ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Tuz ve baharat ilave edin.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

8 yorum:

  1. ellerine saglik,cok da leziz gorunuyor hani,afiyetle....

    YanıtlaSil
  2. Nefis ellerine sağlık bende bu akşam pirinçlisini yaptım fotolar için söze gerek yok ellerine sağlık Baharcığım güzel bir hafta diliyorum....

    YanıtlaSil
  3. kışın en güzel yemeği ama birde yıkaması yokmu saatler alıyor ,suya bas çıkar derken pişirmesi 5 dakika lezzeti harika eline sağlık.ben birde haşlanmış kırmızı biberde koyarım ama böyleside çok güzel olur

    YanıtlaSil
  4. annecim çok yapar.Eline sağlık,güzel bir yemek..

    YanıtlaSil
  5. ekmeği alıp banasım geldi valla :D ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ıspanağı çok sevsemde senin olsun çünkü tabak çooooook daha güzelllllllllllllllllllllllll :))

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.