Kuru domatesli,bol baharatlı üzerine kıymalı nefis bir yemek oldu bizlere.Tarifi de gelsin sizlere.
Malzemeler:
- 6 tane orta boylarda kemer patlıcan
- 7-8 adet kuru domates
- 200 gr kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet domates
Sosu için:
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon,yenibahar,nane
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça (domates+biber)
Kızartmak için:Sıvı yağ
- Patlıcanları alaca soyun ve bir parmak kalınlığında dilimleyin.
- Tuzlu suda 10 dk bekletin ve süzün.
- Tencereye sıvı yağ ekleyin ve patlıcanları kızartın.
- Fazla yağını aldırmak için kağıt havlu üzerine alın.
- Başka bir tarafta tavaya zeytin yağ ekleyin ve kuru soğanlı yemeklik doğrayın kavurun.
- Kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin,sarımsakları ve 1 adet domatesi doğrayın ekleyin.
- Kuru domatesleri orta irilikte doğrayın kıymanın üzerine alıp 5-10 dk kavurmaya devam edin.
- Kızaran patlıcanları tencereye alın.
- Üzerine kıymalı harcı yayın.
- Sıcak suyu derin bir kaseye alın salçayı eritin.
- Baharatları ekleyin karıştırın.
- Karışımı en son kıymaların üzerine dökün ve kısık ateşte 10-15 dk pişirin.
- En son üzerine maydanoz yaprakları ile servis edin.
geçen senenin kuru domateslerini değerlendirmek lazım bak şimdi. benim evde var da o yüzden diyorum. eline sağlık baharcığım sevgiler
YanıtlaSilSevgili Baharım yemek nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika gözüküyor yerli patlıcan cıkınca kesin yaparım ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis bir patlıcan yemeği olmuş...Patlıcanlar çıkınca kesin denenecek..sevgiler.
YanıtlaSilÇok leziz tam bir yaz yemeği olmuş arkadaşım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilEline saglik olsun canim..
YanıtlaSilCok lezetli gorunuyor..
Ayrica tabaga bayildim..
Rengli rengli tabaklarini var masallah..
Sevgiler..
süper bir görüntüü ellerine sağlıkk buarada tüm bloggerların anneler günü kutlu olsun
YanıtlaSil