Nefis,pratik bir sütlü tatlı.Bütün meyveler ile hazırlayabilirsiniz.Üstelik birde bunu hazırlamak için küçük bir yardımcınız varsa işiniz daha kolay...
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 100 gr hindistan cevizi
- 2 paket vanilya
- 100 gr tere yağ
Sos için:
- Tencereye süt,şeker,un,mısır nişastasını ekleyin.Çırpma teli ile iyice karıştırın.
- Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra içine vanilya,tere yağ ve hindistan cevizini ekleyin.
- Mikser ile 5 dk karıştırın.
- Kivilerin kabuklarını soyun ve rondodan geçirin.
- Toz şeker ekleyin ve karıştırın.
- Servis edeceğiniz kupların zeminine kivi sosunu yarısını paylaştırın.
- Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın.
- Geri kalan kivi sosunu da muhallebilerin üzerine ekleyin.
- Soğuduktan sonra servis edin.
yaa super bişiii bu!! çok beğendim.. Ama resimlere biraz renk de verseniz daha da güzel olacak.. Nacizhane bi tavsiye işte..
YanıtlaSilHarika görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de deneyeceğim. :))
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltam benlik nefis bir tarif, sütlü tatlıyı daha çok seviyorum ben. enfes görünüyorlar. ellerinize sağlık. Mutlu haftalar...
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok lezzetlı gorunuyor
YanıtlaSilÇok şık çok nefis görünüyor. Bayıldım...
YanıtlaSilHarika bir tatlı. Hafif, sütlü ve meyveli yani tam benlik. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilnefis olmuş canım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilgörüntü çok güzel ellerine sağlık.
YanıtlaSilşahane görünüyor,sütlü tatlıları çok severim zaten:) uğur böcekleri çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilBu tam yaz tatlısı olmuş canım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika gorunuyor ellerine saglık :)
YanıtlaSilEllerine saglik! Sunum bir harika :)
YanıtlaSilMerhabalar harika bloğunuz.Bende çok mutlu oldum bir İzmirli blog arkadaşımı bulmama.Muhallebiye bayılırımm:)Ellerinize sağlık.Takipte olacağım.
YanıtlaSil