28 Mart 2012 Çarşamba

Tam Buğday Ekmeği


Evde ekmek yapmak çok zevkli.Sizde denemek isterseniz buyurun.

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket ınstant maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tam buğday unu


Yapılışı:
  • Derin bir kabın içerisine 1 su bardağı tam buğday ununu ekleyin.
  • Instant mayayı ve tuzu ekleyin ve elinizle karıştırın.
  • Yavaş yavaş 1,5 su bardağı ılık suyu ve sıvı yağı ekleyerek hamuru hazırlamaya başlayın.
  • Tam buğday ununu yavaş yavaş ekleyerek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hazır olan hamuru yuvarlayın her yerini una bulayın.
  • Temiz bir mutfak örtüsünü yuvarlak derin bir kabın içerisine yerleştirin ve yarım avuç un serpin.
  • Hamuru bu kabın içerisine alın.
  • Üzerine yarım avuç daha un serperek örtü ile üzerini kapatıp ılık bir ortamda 1 saat mayalanması için bekletin.
  • Daha sonra hamuru yavaşça pişirme kabına alın.
  • Fırının içine küçük bir kap ile su koyun ve 200 derece fırında ekmeğinizi pişirin.
  • Ekmek piştikten sonra temiz bir mutfak örtüsüne sarıp bir süre beklettikten sonra dilimleyebilirsiniz.
  • Yoğun bir ekmek olsun istemiyorsanız un miktarını yarı yarıya kullanarak beyaz un da ekleyebilirsiniz.


14 yorum:

  1. Çok güzel olmuş.Harika görünüyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ekmek ne kadar güzel olmuş ya öyle bayıldım. Ellerine sağlık. Evde yapılan ekmeğin tadıda bir başka güzel.

    YanıtlaSil
  3. oh ellerinize sağlık. İçi hamurda olmamış. Tam kıvamında pişmiş. Sür tereyağı ye sıcakken afiyetle..

    YanıtlaSil
  4. Evde ekmek kokusuna bayılırım nefis ve sağlıklı olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık hem de normal fırında yapmışsın deneyeyim bakayım . bizim buralarda da tam buğday unu bulmak zor oluyor, o yüzden fırından hazır alıyorum

    YanıtlaSil
  6. canım aynı köy fırınlarında pişen ekmekler gibi olmuş ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Miss gibi koktu. Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ben de ne zamandır yapmıyorum
    İyi hatırlatma
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. bende evde ekmek yapmayı seviyorum ama bi sorun var evdekiler ekmek gibi diğil pasta gibi değerlendirip sıcak sıcak yiyip bitiriyorlar :)çok çok güzel olmuş bu ekmekde pasta gibi yenir ama ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ekmeğin kokusu İstanbul'a kadar geldi:)Çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. mis gıbı kokmus ellerine saglık;-)

    YanıtlaSil
  12. Basit ama cok guzel bir tarif. Tam aradigim gibi, cok tesekkuler. En kisa zamanda denemeye calisicam.

    YanıtlaSil
  13. Ohhhh mis gibi kokusu buralara kadar geldi yani.çOK NEFİS GÖRÜNÜYOR bAHARCIM.eLLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil
  14. ARTIK FIRINDAN EKMEK ALMAAAAAM. Buğday unu olmadığı için normal un kullandım ve gerçekten harika oldu, şu an üzerine tereyağ sürdüm ve yiyorum. Ekmek yapabileceğime inanmazdım sayenizde kendimle gurur duyuyorum:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.