Bahar gibi bir hafta sonundan,yine kış gibi bir hafta başına.Bu arada iyi bir haber ikinci cemrede dün suya düştü.Artık bahar daha yakın derken haftaya yağmurlu başladık.Böyle olunca bizimde bazı planlar yağmurla beraber ıslanmış oldu:)Sağlık olsun önümüz bahar ne de olsa:)
İrmik helvası sever misiniz?Ben çok severim,ama öyle kuru falan değil.Bence İrmik helvası nemli,şerbetli olmalı.Yerken damağını çatlatmalı insanın.Soğuk değil ılık olmalı her an.Sizde böyle tercih ediyorsanız bu tarif tam size göre o zaman.
Malzemeler:
- 1 su bardağı İrmik (iyi kalitede olmalı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tere yağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı şerbet (önceden hazırlanmış)
- Ceviz,çam fıstığı,tarçın (isteğe bağlı)
- Tencereye tere yağ ve sıvı yağı alın.Çam fıstığı kullanıyorsanız ekleyin.
- Yağ eridikten sonra irmik ekleyin kavurmaya başlayın.
- Çok yakmadan irmikleri rengi dönene kadar kavurun.
- Başka bir tarafta 1 su bardağı ılık süt,su ve toz şekeri karıştırın.
- Tencereyi ocaktan alın ve şekerli karışımı irmiklerin üzerine dikkatli bir şekilde boşaltın.
- Kısık ateşe alın ve irmikler suyunu hafif çekene kadar karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra İrmik helvasını 30 dk dinlendirin.
- Daha önceden hazırlanan 1 çay bardağı soğuk şerbeti dinlenen İrmik helvasına ekleyin ve karıştırın.
- 15 dk kadar dinlendirdikten sonra ılık servis edin.
- Kalan İrmik helvasını isteğe bağlı kısık ateşte ısıtarak servis edebilirsiniz.
- Servis ederken ceviz ve tarçın ile hazırlayabilirsiniz.
- Şeker miktarı bana göre iyi ama tercihen azaltabilirsiniz.
merhaba
YanıtlaSilirmik helvasını çook severim..
helebide dondurmalısı olsa ymemyip yanında yatarım bayılırım ayol...
ellerine sağlık canım...
sevgiler...
ımmm pis gibi kokusu geldi burnuma, ellerine sağlık görüntü şok güzel :)
YanıtlaSilMuhteşem nefis bir görüntü ellerine sağlık Baharcım ben de bu şekilde severim ......
YanıtlaSilellerine sağlık baharcım:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor..
sevgiler..
çok şık bir sunum olmuş cnaım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİrmik helvasını ben de çok severim.Çok da güzel görünüyor.Ben de bu şekilde seviyorum.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilkendimi baharlık kıyafetlere iyice hazırlamışken kapşonlu kazaklara gömüldük bugün İzmir'de Bornovada kar yağdı şahane ama çoookk soğuk.
YanıtlaSilMaşallah Baharcım çok şık bir sunum ellerine sağlık.
irmik helvsasına bayılırım. hele de dondurmayla :) görüntü çok güzel. ellerinize saglık.
YanıtlaSilEvet tamda benim damak tadıma göre yapmışsın hele demlenirken kaşıkla kaçak yemek pek bir zevklidir:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Baharcım en favori çabuk tatlımız budur, evcek bayılırız.Ellerine sağlık, canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok şık bir sunum olmuş;)
YanıtlaSilbende bu şekilde çok severim ellerine sağlık baharcığım...
YanıtlaSilCanaım tam bnm sevdiğim gibi olmuş ya harika sunumuda mükemml görünyor ellerine sağlık =)
YanıtlaSilsunumuna bvayildim inan
YanıtlaSilharikasin ne diyeyim :-))
sevgiler...
Ellerinize saglik. Cok guzel gorunyor.
YanıtlaSilSevgiler
Valla Ata isteyince gece bilem yapıyoruz biz.
YanıtlaSilÇok severek yiyiyoruz
Ellerine sağlık
Sevgiler
İrmik helvasını kim sevmez ki. nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilNe güzel bir görüntüdür bu..çokta severim.eline sağlık. Patatesli kekinini denedim.çok güzel oldu.görüşmek üzere....
YanıtlaSilHelva zevkimiz aynı Bahar'cım, ben de kum gibi dağılan kuru helvayı hiç sevmiyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis görünüyor..
Sunum nefis görünüyor; eminim tadı öyledir :)
YanıtlaSilSevgiler...
Şekli çok tatlı,eminim tadı da öyledir :)) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Merhaba 2 yemek kaşığ tereyağ kaç gr oluyor.Bir de 1 çay bardağı şerbet hangi tür çay bardağıyla.cevaplayınca hemen yapmayı düşünüyorum Ellerinize sağlık çok nefis bir helva olmuş
YanıtlaSil