28 Şubat 2012 Salı

İrmik Helvası


Bahar gibi bir hafta sonundan,yine kış gibi bir hafta başına.Bu arada iyi bir haber ikinci cemrede dün suya düştü.Artık bahar daha yakın derken haftaya yağmurlu başladık.Böyle olunca bizimde bazı planlar yağmurla beraber ıslanmış oldu:)Sağlık olsun önümüz bahar ne de olsa:)
İrmik helvası sever misiniz?Ben çok severim,ama öyle kuru falan değil.Bence İrmik helvası nemli,şerbetli olmalı.Yerken damağını çatlatmalı insanın.Soğuk değil ılık olmalı her an.Sizde böyle tercih ediyorsanız bu tarif tam size göre o zaman.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı İrmik (iyi kalitede olmalı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tere yağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı şerbet (önceden hazırlanmış)
  • Ceviz,çam fıstığı,tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Tencereye tere yağ ve sıvı yağı alın.Çam fıstığı kullanıyorsanız ekleyin.
  • Yağ eridikten sonra irmik ekleyin kavurmaya başlayın.
  • Çok yakmadan irmikleri rengi dönene kadar kavurun.
  • Başka bir tarafta 1 su bardağı ılık süt,su ve toz şekeri karıştırın.
  • Tencereyi ocaktan alın ve şekerli karışımı irmiklerin üzerine dikkatli bir şekilde boşaltın.
  • Kısık ateşe alın ve irmikler suyunu hafif çekene kadar karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra İrmik helvasını 30 dk dinlendirin.
  • Daha önceden hazırlanan 1 çay bardağı soğuk şerbeti dinlenen İrmik helvasına ekleyin ve karıştırın.
  • 15 dk kadar dinlendirdikten sonra ılık servis edin.
  • Kalan İrmik helvasını isteğe bağlı kısık ateşte ısıtarak servis edebilirsiniz.
  • Servis ederken ceviz ve tarçın ile hazırlayabilirsiniz.
  • Şeker miktarı bana göre iyi ama tercihen azaltabilirsiniz.

22 yorum:

  1. merhaba
    irmik helvasını çook severim..
    helebide dondurmalısı olsa ymemyip yanında yatarım bayılırım ayol...
    ellerine sağlık canım...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ımmm pis gibi kokusu geldi burnuma, ellerine sağlık görüntü şok güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem nefis bir görüntü ellerine sağlık Baharcım ben de bu şekilde severim ......

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık baharcım:)
    çok güzel görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok şık bir sunum olmuş cnaım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. İrmik helvasını ben de çok severim.Çok da güzel görünüyor.Ben de bu şekilde seviyorum.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. kendimi baharlık kıyafetlere iyice hazırlamışken kapşonlu kazaklara gömüldük bugün İzmir'de Bornovada kar yağdı şahane ama çoookk soğuk.

    Maşallah Baharcım çok şık bir sunum ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. irmik helvsasına bayılırım. hele de dondurmayla :) görüntü çok güzel. ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  9. Evet tamda benim damak tadıma göre yapmışsın hele demlenirken kaşıkla kaçak yemek pek bir zevklidir:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Baharcım en favori çabuk tatlımız budur, evcek bayılırız.Ellerine sağlık, canım

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım çok şık bir sunum olmuş;)

    YanıtlaSil
  12. bende bu şekilde çok severim ellerine sağlık baharcığım...

    YanıtlaSil
  13. Canaım tam bnm sevdiğim gibi olmuş ya harika sunumuda mükemml görünyor ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  14. sunumuna bvayildim inan
    harikasin ne diyeyim :-))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize saglik. Cok guzel gorunyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Valla Ata isteyince gece bilem yapıyoruz biz.
    Çok severek yiyiyoruz
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. İrmik helvasını kim sevmez ki. nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel bir görüntüdür bu..çokta severim.eline sağlık. Patatesli kekinini denedim.çok güzel oldu.görüşmek üzere....

    YanıtlaSil
  19. Helva zevkimiz aynı Bahar'cım, ben de kum gibi dağılan kuru helvayı hiç sevmiyorum.

    Ellerine sağlık, nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  20. Sunum nefis görünüyor; eminim tadı öyledir :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Şekli çok tatlı,eminim tadı da öyledir :)) Ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. Merhaba 2 yemek kaşığ tereyağ kaç gr oluyor.Bir de 1 çay bardağı şerbet hangi tür çay bardağıyla.cevaplayınca hemen yapmayı düşünüyorum Ellerinize sağlık çok nefis bir helva olmuş

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.