Bir çok insan barışık değil bu sebze ile,bizde öyle(ydik).Salatasını çok severek yaparım asla kereviz salatası olduğu anlaşılmıyor.Çok sık duyduğum portakal suyu ile pişirme yöntemini de hiç denememiştim.Blog yazmaya başladığımdan beri ön yargılarımı kaldırdığımı söylemiştim.
Özenle doğradım sebzeleri,portakalın suyunu çıkardım,soğanı kavurdum,hepsini güzelce tencereye yerleştirdikten sonra pişmesi için bekledim.Kereviz kereviz olmaktan çıkmış sanki enginar lezzetine bürünmüş ve kandırmıştı beni:)Bir de yemeğin o suyu,asıl lezzet onda işte ekmeği bana bana yemek istiyorsunuz.Sizde kereviz sevmeyen biri iseniz lütfen bu tarif ile bir şans daha verin hem kerevize hemde kendinize.
Malzemeler:
- 1 adet (büyük) Kereviz
- 1 adet (büyük) Havuç
- 1 adet (büyük) Patates
- 1 adet kuru Soğan
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su [yada su yerine portakal suyu]
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağ
- Dere otu
Yapılışı:
- Bir kenarda limonlu su hazırlayın.Sebzeleri içerine doğramak için.
- Kerevizin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
- Havucun kabuklarını soyun doğrayın.
- Patatesin kabuklarını soyun doğrayın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın tencereye alın.
- Zeytin yağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç,patates ve kerevizin suyunu iyice süzdükten sonra tencereye alın.
- Üzerine portakal suyu ve su ilave edin.
- Kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Sık sık kontrol edin sebzeler dağılmasın.
- Yapraklarını kullanmıyoruz.
birçok kişinin aksine ben bayılırm kerevize. hele de portakallısına....
YanıtlaSilellerınız saglık
bir kereviz sever olarak bayılırım bende, hele portakallısını yemeyenler mutlaka yemeli ellerine sağlık canım aramıza hoşgeldiniz...
YanıtlaSilbende çok severim kerevizi:) seninkide harika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilportakal olmadı mandalina nefis lezzet veriyor kerevize vitamin deposu zate.. ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilBende kerevizi çok severim özelikle yesil kismini. Ama portaklai yapmaya hiç denemeedim. Lezzetli otesi gorunuyor, ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilbu tarifle tarafımdan denecektir..iştah açıcı..ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilbaharcığım öyle güzel anlatmışsın ki kerevizi hemencecik yapasım geldi. Ellerine sağlık görüntü her zamanki gibi harika. Lezzetini de merak ettim hem de çok. sevgiler
YanıtlaSilçok haklısın ama ben yenemiyorum o ön yargıyı hatta kerevizin ortasına havuç koyup yapıyorlar ya en çok onda kalıyor gözüm ama nedense yemeyiz ziyan olur diye korkuyorum. size afiyet şeker olsun canım darısı başımıza :)
YanıtlaSilBen de geçen yıl ilk kez portakallı kereviz yaptım nefis oldu görüntüsüde lezzetide harika oluyor .
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcım .
Afiyetler olsun...
Bende en çok suyunu severim ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilellerine sağlık tesadüf aynı zamanda yapmışız:)
YanıtlaSilsevgiler.
Her zaman değil ama yılda bir defa da olsa yerim fena değil aslında, ama altta kİ ispanak yemeğine hiç bir zaman hayır demem.
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Yenmez mi hiç? Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBen bu yemeğe bayılırım, içine biraz da saplarından koyunca daha farklı bir güzel oluyor. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbayılırım ellerine sağlık canım hele görüntüsü gel beni ye diyor.
YanıtlaSilbayılırım, bayılırım, bayılırım her türlüsünü yerim. Dediğiniz gibi o portakallı suyuna ekmeği bana bana daldırırım. Ben bütün malzemeleri minik minik kare doğrar, sofraya meze gibi koyarım. Geçenlerdede çorbasını yaptım, az önce bloguma koydum,tavsiye ederim. Ellerinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSilEskiden hiç hoşlanmazdım kerevizden. Ama şimdi özellikle portakallı olanına bayılıyorum. Ellerine sağlık canım. Nefis.
YanıtlaSilBen çok seviyorum kerevizi ama evde benden başka yiyen yok..
YanıtlaSilkendime kadar yapıyorum bende..:))
Genelde etli yapıyorum ama portakallısınıda yapmış ve beğenmiştim..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Çoook güzel.Ellerine sağlık.Portakallı kerevizi öğrendiğimden beri başka türlüsünü de yapmıyorum.Çok yakışıyor.
YanıtlaSilellerinize sağlıkk çok seviyorum bende kerevizi :))
YanıtlaSilmiss missss,ellerıne sağlık canım
YanıtlaSil