Hafif mi hafif nefis bir Patlıcan yemeği,hemde çok pratik.
Malzemeler:
- 5 küçük patlıcan
- 4 domates
- Tuz,pul biber
- 2 diş sarımsak
- Zeytin yağ
- Maydanoz
Yapılışı:
- Patlıcanların kabuklarını soyun ve tuzlu suda 15 dk bekletin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Tuzlu sudan patlıcanları çıkarın domates rendesinin içerisine alın.
- Zeytin yağ,tuz,pul biber ve sarımsak rendesi ile karıştırın.
- Fırın kabına alın 190 derece fırında pişmeye bırakın.
- Maydanoz ile servis edin.
zeytınyağlı patlıcan yemeklerı hep favorımıdr....
YanıtlaSilellerıne saglık...
Patlıcan'ın her türlüsünü yediğimden patlıcanlı yemek gördüğümde dayananam hiç:DD nefis görünüyor baharcım yaaa;))Ellerine sağlık
YanıtlaSilpatlıcanın mevsimi geçiyor diye üzülüyorum en sevdiğim sebzelerden diyebilirim çok lezetli görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilHem pratik, hem leziz... Ellerine saglik canim benim...
YanıtlaSilpatlıcanlı lezzetler deyince şöyyle bir duruyorumm baharcım...
YanıtlaSilher türlüsü ayrı bir lezzet şöleni...
nefis görünüyor..
ellerine sağlık canım:)
sevgilerimle...
SAĞOLUN,ELLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilbende sık sık yapıyorum fırında pişince çok hafif oluyor sosu kıymalı yapılırsa musakka oluyor.ellerine sağlık çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilAllahım patlıcansız yaşanabilir mi ya, patlıcan -domates-zeytinyağı bir arada müthiş. ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten pratik bir yemek bu aralar bana da zaten iş yogunluğundan dolayı böylr pratik lezzetler lazım tabi bir de geç yemek yiyince hafif olması güzel..
YanıtlaSilEllerine sağlık .......
patlıcan deyince akan sular durur benim adıma .ellerinize sağlık çok severim canım çekti akşam akşam
YanıtlaSilVaaaaaav, harika bu! ne kadar surede pisiyor peki?
YanıtlaSilçok pratikmiş hemde sağlıklı mutlaka denemeliyim
YanıtlaSilellerine sağlık Bahar
aaa deneyeceğim eldeki malzemeler fırında:-)ellerine sağlık,teşekkürler.
YanıtlaSilPatlıcanı çok sevmeme rağmen bu sene uzak durdum.Zeytinyağlı yapılırsa benim için daha bir makbule geçer :)
YanıtlaSilellerine sağlık Baharcım..
Not: yazışmaları günlük takip edemiyorum her zaman, maalesef Kasım ayında İzmir'e gelebileceğim.Dilerim geldiğim tarihte de buluşmanız olur da bende sizleri doya doya görürüm..sevgiyle kalın canım tüm dostlara benden selamlar..
nefissssss.......
YanıtlaSilekmek banmaya doyamadığımdan:)
ellerine sağlık tatlım..
öpüyorum sevgiyle kal..
Yine harika bir tarif ellerine sağlık Baharcım :)
YanıtlaSilbaharcım nefis bu yaaa,ellerine saglık...
YanıtlaSilCanım merhabalar balparmak öncesi bu yemeği yedim tadına doyamadım ne kadar sağlıklı olmuş ve çok da lezzetli olacağı kesin hiç bu şekilde denemek aklıma gelmedi evdeki patlıcanı böyle yapmalı. kocaman sevgiler.
YanıtlaSil