1 Ekim 2011 Cumartesi

Fırında Zeytin yağlı Patlıcan


Hafif mi hafif nefis bir Patlıcan yemeği,hemde çok pratik.

Malzemeler:

  • 5 küçük patlıcan
  • 4 domates
  • Tuz,pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytin yağ
  • Maydanoz

Yapılışı:
  • Patlıcanların kabuklarını soyun ve tuzlu suda 15 dk bekletin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Tuzlu sudan patlıcanları çıkarın domates rendesinin içerisine alın.
  • Zeytin yağ,tuz,pul biber ve sarımsak rendesi ile karıştırın.
  • Fırın kabına alın 190 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Maydanoz ile servis edin.

18 yorum:

  1. zeytınyağlı patlıcan yemeklerı hep favorımıdr....
    ellerıne saglık...

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan'ın her türlüsünü yediğimden patlıcanlı yemek gördüğümde dayananam hiç:DD nefis görünüyor baharcım yaaa;))Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. patlıcanın mevsimi geçiyor diye üzülüyorum en sevdiğim sebzelerden diyebilirim çok lezetli görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Hem pratik, hem leziz... Ellerine saglik canim benim...

    YanıtlaSil
  5. patlıcanlı lezzetler deyince şöyyle bir duruyorumm baharcım...
    her türlüsü ayrı bir lezzet şöleni...
    nefis görünüyor..
    ellerine sağlık canım:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. SAĞOLUN,ELLERİNİZE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  7. bende sık sık yapıyorum fırında pişince çok hafif oluyor sosu kıymalı yapılırsa musakka oluyor.ellerine sağlık çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Allahım patlıcansız yaşanabilir mi ya, patlıcan -domates-zeytinyağı bir arada müthiş. ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten pratik bir yemek bu aralar bana da zaten iş yogunluğundan dolayı böylr pratik lezzetler lazım tabi bir de geç yemek yiyince hafif olması güzel..
    Ellerine sağlık .......

    YanıtlaSil
  10. patlıcan deyince akan sular durur benim adıma .ellerinize sağlık çok severim canım çekti akşam akşam

    YanıtlaSil
  11. Vaaaaaav, harika bu! ne kadar surede pisiyor peki?

    YanıtlaSil
  12. çok pratikmiş hemde sağlıklı mutlaka denemeliyim
    ellerine sağlık Bahar

    YanıtlaSil
  13. aaa deneyeceğim eldeki malzemeler fırında:-)ellerine sağlık,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Patlıcanı çok sevmeme rağmen bu sene uzak durdum.Zeytinyağlı yapılırsa benim için daha bir makbule geçer :)
    ellerine sağlık Baharcım..

    Not: yazışmaları günlük takip edemiyorum her zaman, maalesef Kasım ayında İzmir'e gelebileceğim.Dilerim geldiğim tarihte de buluşmanız olur da bende sizleri doya doya görürüm..sevgiyle kalın canım tüm dostlara benden selamlar..

    YanıtlaSil
  15. nefissssss.......
    ekmek banmaya doyamadığımdan:)
    ellerine sağlık tatlım..
    öpüyorum sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  16. Yine harika bir tarif ellerine sağlık Baharcım :)

    YanıtlaSil
  17. baharcım nefis bu yaaa,ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  18. Canım merhabalar balparmak öncesi bu yemeği yedim tadına doyamadım ne kadar sağlıklı olmuş ve çok da lezzetli olacağı kesin hiç bu şekilde denemek aklıma gelmedi evdeki patlıcanı böyle yapmalı. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.