Kadayıfı çok seviyoruz ailece:)Her yıl fabrikadan tazecik alıp derin dondurucuda saklıyorum.Yani bundan sonra bir kaç kadayıf tarifi görebilirsiniz.
Malzemeler:10 adet
- 400 gr çiğ kadayıf
- 200 gr erimiş tere yağ
- Ceviz(isteğe bağlı)
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Yapılışı:
- Erimiş tere yağını kadayıfa güzelce yedirin.
- Derin olmayan küçük bir kaseye bir miktar kadayıf koyun.
- Ortasına iri dövülmüş ceviz koyun tekrar kadayıf ile kapatın.
- Bastırın ve tepsiye ters çevirin.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbetini hazırlayın ve kadayıf soğuk şerbet sıcak bir şekilde buluşturun.
ımmmmm
YanıtlaSilkadayıfa bayılırım, hatta içimi bayana kadar yerim :)
elinize sağlık
kadayıfı çookk severim hele böyle çıtır çıtır olunca nefis olur ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilkadayıf çok severek yediğim tatlılardan biridir seninkide çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSiliyi bayramlar:)
baharcımm, bu ne marifet tatlım yaa...
YanıtlaSilhızına yetişmek imkansız...
domateslerini güle güle ağız tadı ile tüket inşallah...
tatlından gelip bir dilim yiyeceğim inşallah bayramda:))
ellerine sağlık...
nefiss görünüyor...
sevdiklerinle güzel bir bayram geçirmen dileği ile....
sevgiler...
baharcım ellerine sağlık bende bayılırım kadayıfa
YanıtlaSilhayırlı bayram diliorum
sevgilerimle
seval
canım baka baka içine düştüm kadayıfın
YanıtlaSilsevilmez'mi böyle güzel hazılanmış bir kadayıf ellerine sağlık
diğer kadayıf tariflerini de bekliyorum
öptüm canım
hayırlı bayramlar:)
Harika görünüyor ellerine sağlık iyi bayramlar
YanıtlaSilCİM..ELLERİNE SAGLIK..HAYIRLI GUZEL BAYRAMLAR DILERIM..MELEGINLE VE AILENLE...
YanıtlaSilCANIM BAHARCIM YORUM YAZARKEN KARISTI..HAYATIM SANADA HAYIRLI BAYRAMLAR DILERIM...KADAYIFA BAYILIRIM ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilEpeydir kadayıf yapmadım.
YanıtlaSilGörünce fena halde canım çekti.
Ellerine sağlık canım..
Bayramın kutlu olsun.
İyi bayramlar.