Sahur için sıcak sıcak hazırlayabileceğiniz harika bir poğaça...
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un(yumuşak bir hamur)
Arası için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Yapılışı:
- Sıvıları karıştırma kabına alın.
- Eğer yaş maya kullanacaksanız sıvılarla mayayı güzelce eritin.
- Instant maya kullanacaksanız direk una karıştırın.
- Tuz ve şeker ilave ettikten sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 45 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- Hamurdan parçalar kopararak tezgahın üzerinde yuvarlayın.
- Hamuru fazla ezmeden hamur avucunuzun içerisinde kalacak şekilde parmak uçlarınız tezgaha değecek şekilde yuvarlayın.
- Ortasını hafif açın ve maydanozlu karışımdan koyarak yuvarlayın.
- Yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
oyyy ne çok vakit olmuş böyle güzel şeyler pişirmeyeli ve yemeyeli. ellerine sağlık
YanıtlaSilahh canım ne guzel gorunuyor ama ben sahura poğaça falan hazırlayamıyorum ıkı kişi olunca ne yaparsam kalıyor yenmıyor kalabalık mısafırım gelınce mutlu oluyorum yemekler bıttı dıye ama ramazandan sonra bizde yapılır poğaça pasta.komşularla yenılır.ellerın dert gormesın,sevgiler...
YanıtlaSilpoğaçalar çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık baharcımm::)harika görünüyorlar...
YanıtlaSilsevgilerimle...
Ellerine sağlık Baharcım çok iştah açıcı görünüyorlar. Sahura bende de patatesli poğaça vardı :)
YanıtlaSilNefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSil