Karadeniz yöresine ait bir yemek,hem basit hemde lezzetli.
Malzemeler:
- 1 büyük çorba kasesi minik doğranmış taze fasülye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı pirinç (orta boy çay bardağı)
- 1 çay bardağından biraz fazla sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Tencereye alın üzerine minik doğranmış taze fasülye ve pirinci ekleyin.
- Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın tencereye alın.
- Üzerine tuz,zeytin yağ ve 1 çay bardağı sıcak su gezdirin.
- En küçük ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Servis etmeden önce karabiber serpiştirin.
çOK İLGİNÇ BİR TARFİF AMA DAMAK TADIMA UYACAĞI KESİN ÇÜNKÜ FASÜLYEYİ ZATEN HEP PİLAVA KARIŞTIRIP YERİM..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK...
harikasın memleketimi anımsattın da bizim oralarda bir çay bardağıyla dendiğnde ne diyosun sen diye bakarlar tuhaf tuhaf dible yapılacak yarım kilo fasulye onu abrıyacak kadar pirinç...(kaldıracak)
YanıtlaSileşimde bende severim fasulye dıblesını ellerıne sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilbir karadenizli olarak bayılırım ben buna annem çok güzel yapar seninki de çok güzel görünüyor benim de yapılacaklar listemde ama bir türlü fırsat olmadı ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbizin burada pek yapılmaz bana ben tadına bakmıştım ve çok beğenmiştim.görüntüye bakınca nasıl canım çekti.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık ben de bugün aldım ve dible yapmayı düşünüyordum canım tarifin de çok güzel denemek isterim bu şekilde sevgiler...
YanıtlaSilBaharcığım geçen ay yaptığımız karadeniz gezisinde yemiştim çok hoşuma gitmişti listeme almıştım ellerine sağlık resimler her zamanki gibi harika emeklerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbenim için taze fasulyenin yanında muhakkak pilav olmalı bu ikisinin birleşimi hoşuma gitti.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Bir karadenizli olarak dible iç yağsız olmaz diyenlerdenim ben:))))
YanıtlaSil