Çıtır çıtır patatesler yemesi ayrı zevkli sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- Patates
- Tuz,tuz ot,karabiber,kekik
- Zeytin yağ
- Galeta unu
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi dilimleyin.
- Üzerine zeytin yağ,tuz,tuz ot,karabiber ve kekik ilave ederek harmanlayın.
- Galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum bekleyince yumuşama yapabiliyor.
en sevdiğim patates şekillerinden biri :) özlemiştim yapmak lazım en kısa zamanda :)
YanıtlaSilBaharcığım bayıldım harika görünüyor yeni aldığım patatesleri bu şekilde deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgiler..
YanıtlaSilgaleta unlu harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilenn sağlıklısından hemde:)
YanıtlaSilellerine sağlık baharım...
sevgiler...
Bahar'cım canım ellerine sağlık .
YanıtlaSilben bu beceriki hanımlardan çoook şey öğrenecem çoook:)
galeta unu ne kadar çok yakışmış bayıldım
iftara menüme alıyorum tarifini canım.ellerine sağlık.kızlar köfte istedi yanına çok yakışacaktır.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok severim, eline sağlık Baharcım :)
YanıtlaSilya ne güzel görünüyor bu patatescikler =) yanında mayonez,yoğurt off harka olur ellerinize sağlık
YanıtlaSilBu patatesler çok güzeller. Ellerine sağlık Bahar'cım..
YanıtlaSilçok sık yaptığım bir patetes ama ben kekik denemedim eminim lezzeti artırıyordur sevgiler:)
YanıtlaSilkızım bayılacak bu tarife
YanıtlaSilPatatesler kadife kaplanmış gibi, yumuşak görünümlü çıtırlar
YanıtlaSilofofof misss bilgisayar problemi sebebiyle arkadaşımdayım. şimdi sayfaları geziniyorduk pratik bişiler hazırlamak için şimdi karra verdik acilen patates yapılacak süppermiş.
YanıtlaSilellerine sağlık:)