Herkesin bir Kısır hazırlama tarzı vardır bence,ben genellikle kalın bulgur tercih ediyorum kısır yaparken.Bu sefer bulguru alırken Mardin bulguru aldım ince bulgurdan biraz irice memnun da kaldım.
Kalın bulgur ile yaptığım kısırı da en kısa zamanda paylaşırım sizlerle.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı orta boy bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- Bir kaç dal taze nane
- 2 adet salatalık
- 6-7 dal marul
- 1 kase ince kıyılmış mor lahana (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı zeytin yağ
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Nar ekşisi
- 1,5 limon suyu
Yapılışı:
- Bulguru tencereye alın üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
- Kuru soğan yemeklik doğrayın bulgurun üzerine ilave edin karıştırın.
- Nar ekşisi ve tuzunu da ilave ettikten sonra en küçük ocakta kısık ateş de bulguru pişmeye bırakın.
- Zeytin yağında salçayı kavurun.
- Bulgur piştikten sonra baharatları ve salça sosunu ekleyin karışımı iyice yedirin 5 dk dinlendirin.
- Sarımsakları rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
- Yeşillikleri yıkadıktan sonra doğrayın.Bütün malzemeyi harmanlayın.
- Limon suyunu da ekledikten sonra fazla bekletmeden servis edin.
bizim yaptığımızdan baya farklıymış :)
YanıtlaSilbol liimonlu çok severim.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilAh cok severim...ellerine sgalik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
nefis görünüyor ellerine sağlık canım.kısırın her çeidini severek yiyiyoruz.bu arada mardin şehriyeli pilavlık bulguruda dene nefis bir pilav oluyor...iyi pazarlar.sevgiler...
YanıtlaSilherkesin kısır yapışı ve lezzeti farklıdır senin yaptığın kısır da nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilOooo çok severim:-)Gariptir ve acıdır ki 4 yıla doğru giden blog yolculuğunda bir türlü yayınlayamadım:-(
YanıtlaSilEllerine sağlık,dilerim bende tez elden yayınlarım.:)
harika olmuş..çok beğendim ve çok severim..çiğ olan kısır mideme dokunuyor..bu çok iyi bir alternatif..ellerinize sağlık..hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilbaharcım:)ellerine sağlık...
YanıtlaSilbir tabak alıp kaçıyorum canımm:)
ellerine sağlık...
sevdiklerinle sağlıklı huzurlu ve bereketli bir ramazanı şerif ayı diliyorum canım...
sevgilerimle...
bayiliriiiim. ellerine saglik canim
YanıtlaSilhayirli ramazan ayi diliyorum... bereketli sofralarin olsun arkadasim
sevgilerimle sevim
Canım ellerine sağlık ben de kısırı hep kalın bulgurla pişirerek yaparım hazmı daha kolay oluyor.Ramazanın mübarek olsun sevgiler...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar canım .öpüyorum çok.sevgilerimle...
YanıtlaSillahanalar farklı ve lezzetli bir görüntü kazandırmış. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAaaa Mardin bulguru diye bir bakliyat mı varmış? Deyeyim ben onu, sağolasın yeni bir lezzet hakkında bilgi sahibi oldum.
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım ellerine saglık degişik ve farklı tarif görünümüyle sunumuyla harika
YanıtlaSil