Aslında kendimce bir salata, hani bir şeye başlarsınız da gerisi gelir ya kendiliğinden aynen öyle.Gerçekten mutfak çok sırlı bir yer daldığın zaman o sıra neler çıkıyor neler.Evimi ve küçük de olsa mutfağımı çok seviyorum her yaptığımı severek büyük bir heyecanla yapıyorum.Bu salata da o heyecanlarımdan biri.Körili,Hardal soslu İglo Bezelye Salatası...
Malzemeler:
- 1 su bardağı İglo Bahçe Bezelyesi
- Yarım su bardağı İglo Tatlı Mısır
- 4 küçük patates
Hardal Sos için:
- 1 yemek kaşığı hardal
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri
Yapılışı:
- Derin bir salata kasesine İglo Bezelye ve Mısırı alın.
- Patateslerin kabuklarını soyun haşlayın ve küp küp doğrayın kaseye alın.
- Sos için ayrı bir tarafta malzemeleri karıştırın sarımsağı ezin ilave edin.
- Hazırlanan sosu salata malzemeleri ile karıştırın.
Nefis limon sosu ile fırında kızarmış kekikli tavuk.Bütün bir tavuğu yıkayın ve yarım limon ile güzelce ovun.Küçük bir kabın içerisinde zeytin yağ,kırmızı toz biber,karabiber,tuz ot ve yarım limonu karıştırın.Tavuğun her yerine bu sosu sürün ve kapaklı borcam tenceresine alın.Taze kekik ilave edin.Kapağını kapatın 230 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Canım ellerine sağlık salatanın sosu harika ayrıca o tavukçuk ne güzel kızarmış öyle sevgilerimle iyi pazarlar...
YanıtlaSilkesinlikle sana katiliyorum baharcim... mutfak bambaska, sanki bir sanat atölyesi!
YanıtlaSilmamalarin enfes görünüyor..ellerine emegine saglik canim... sicacik sevgiler..
tavuğun güzelliğine bak pc den fırlasada masada yesem onu :)
YanıtlaSilof of harika ellerine sağlık,maşallah sana canım benim...
YanıtlaSilEn güzel hobim işim... Mutfağım. Her yeni güne başladığımda hep çok şanslıyım diyorum:))
YanıtlaSilTarifin süper. Ellerine sağlık canım. İGLO Bahçe Bezelyesi ile çok pratik olmuş.
Sayfanın linkini aldım.
Öptüm seni
Sevgiler
iki tarifte harika görünüyor....ekrandan alıp akşam menüm yapsam ne güzel olur..çokda severim ayrıca....elllerine sağlık.
YanıtlaSilhep filmlerde görürdüm o şekil kızarmış tavukları. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.. TAVUĞUNA BAYILDIM..
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE..
Merhaba,borcama koyunca susuz koydunuz anladığım kadarı ile,pişirirken su ekledinizmi veya arada tavuğu çevirdinizmi? Böyle güzel kızarmış tavuk seviyorum ama iyi pişmez diye denemeye korkuyorum.
YanıtlaSilmerhaba,su eklemeden yüksek ısıda bu şekilde kızarıyor.Arada çevirmeye de gerek yok her yeri kızarmış oluyor.Bütün tavuğu bu şekilde yapıyorum her zaman korkmanıza gerek yok.Yağını bol sürün kızarır.
SilSevgiler