26 Mart 2011 Cumartesi

Açma ve Çikolatalı Milföy...



Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)
Üzeri için:
  • Susam
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
  • Sıvıları karıştırın.
  • Maya,mahlep,tuz ve şeker ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Yarım saat mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
  • Simit şekli verin üzerine pekmezli su sürün susam serpiştirin.
  • Simit şekli için aynı boylarda iki uzun parça hazırlayın ve birbirine dolayarak tepsiye dizin.
  • Yarım saat tepside mayasından sonra 170 derece fırında pişirin.













Sevgili Tijen'imin İglo Etkinliğinde bizlere sunduğu, tadını damaklarımızda bırakan enfes Çikolatalı Milföy.Sık sık yapar oldum artık.Sıcak sıcak servis etmenizi öneririm.

Malzemeler:Kişi sayısına göre
  • İglo Milföy hamuru
  • Bitter Çikolata
  • Pudra şekeri
Yapılışı:
  • Yumuşayan milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın.
  • Her tarafına gelecek şekilde yumurta akı sürün.
  • Bitter çikolata yerleştirin ve rulo sarın.
  • Kenarlarını iyice bastırın açılmasın diye.
  • Fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri eleyin ve sıcak servis edin.



19 yorum:

  1. çok güzel görünüyor olsada yesem ..

    YanıtlaSil
  2. ooofffff bu açmalar harika görünüyor yumuşacık olduğu kesin
    bende çikolatalı milföyleri çokca kızımla canımız tatlı çektiğinde pratik olduğu için yaparım nefisssstir:)
    sağlıcakla

    YanıtlaSil
  3. eminim tatları da nefistir görüntü süper ellerine sağlık
    görüşmek ümidiile sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. gecenin bu saatinde çikoltalı milföyler beni mahvetti.1 bardak su içip yatıcam şimdi.ellerine sağlık süper olmuşlar.

    YanıtlaSil
  5. Complimenti! Devono essere buonissimi!!!!! Un abbraccio e buona domenica

    YanıtlaSil
  6. oy oy oy ikisi de enfes görünüyor. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Baharcım ikiside harika ellerine sağlık sımsıcak sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım ikisi de harika olmuş hele açmalar pastaneden çıkmış da gelmiş gibi duruyor.Tam pazar kahvaltısına sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. milföyden bir tane alıyorum kendime canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Canım bu çikolatalı milföyü bende en kısa zamanda deniycem ama lezzetinden zaten hiç şüphem yok.
    Açmalarda nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Baharcım, sabah sabah aç karnına açmalar beni benden aldı ellerine sağlık canım nefisss:)

    YanıtlaSil
  12. canım yine döktürmüşsün ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. ELLERİNE SAĞLIK BAHARCIM MAŞALLAH SANA HER GÜNE YENİ TARİF :) İYİ HAFTALAR, SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  14. Günaydınlar cafe portakal, açmalar veçikolatalı milföylerden kahvemin yanına aldım bile ellerine sağlık.. çikolatalı milföyü bende sıklça yaparım çocuklar çok seviyor.. Güzel bir hafta dileğiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. görüntülerinden ne kadar lezzetli oldukları belli harika bir sunum ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  16. O milföyün içinden akan çikolata beni benden aldı şu anda. Elimi uzatıp alasım geldi. Nasıl güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  17. Baharcım tüm tariflerin şahane:)))
    Olsa da yesem dedirtecek cinsden:))
    Sayfanın linkini aldım canım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. çok teşekkürler yorumlarınız için tek tek cevap yazmak istiyorum ama yetişemiyorum.her şeyi tam olarak oturttuğum zaman inşallah o da olucak.
    Tijen'im milföyler her zaman seni hatırlatıcak bana...sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.