Enfes bir kek.Aslında tarif üzerine yola çıkmıştım ama ne yazık ki tariflere pek sadık kalamıyorum:)Yabancı bir blog da gördüm.Ama tamamen kendimce değiştirdim.Girdim mutfağa yarım ölçü yaptım ama tadına bakınca yarım ölçünün kendime ancak yetebileceğini anladım:)Ve arkadaşım Ebru da beğendiğine göre tamam dedim herkes beğenir:)Ben yarım ölçü yaptım ama size tam ölçü veriyorum çünkü az çıkıyor yarım ölçüden.
Malzemeler:
- 4 yumurta büyük ise 3 tane
- 250 gr eritilmiş soğumuş margarin yada tere yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 şişe dr.oetker sıvı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı şeker ile pişmiş kabak püresi
- 2 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı toz fındık
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 limon rendesi
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Margarini eritin ve ılınınca içine pudra şekerini alın çırpın.
- Toz şeker ilave edin çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları tek tek ekleyin çırpmaya devam edin.
- Daha sonra diğer malzemeleri ilave edin ve mikser ile karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın ve karışımı boşaltın 150 derece fırında ağır ağır pişmeye bırakın.
Nefis bir kek olmuş..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika bir kek gerçekten balkabağına bayılıyorum çok yakışmıştır u keke de sevgiler...
YanıtlaSileminim cok lezzizdir, harika görünüyor!
YanıtlaSilellerine saglik tatlim!
sicacik sevgiler
Rabbim bize sundugu ne guzel bir nimettir degilmi tatlisi boregi corbasi daha neler neler.eline saglik sevgiler.
YanıtlaSilben denemedim ama dilim halini görünce harika bir kek olduğuna karar verdim.ellerine sağlık canım benim.sevgiler.
YanıtlaSilDolapta bekleyen bir kabak püresi var bende değerlendireyim onu eline sağlık canım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık enfes görünü
YanıtlaSilyor kekin sımsıcak sevgiler.
Hımmm evde balımda var,, eee geriye sadece yapmak kalıyor. Kekin nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSil