Bal kabağı severmisiniz?Bayılırım.Birde üzerinde İrmik Tatlısı olunca hmmm.
Malzemeler:
- 1 kg bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 paket pötibör bisküvi
- 1 kg süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Bal kabaklarının kabuklarını soyun,dilimleyin.Tencereye alın üzerine toz şekeri ilave edin.
- Yumuşayana kadar pişirin.Suyu kalırsa üzeri için bir kenara ayırın.
- Soğuduktan sonra çatalla ezin ve içine bisküvi,tarçın ilave edin.
- Borcam yada kelepçeli kalıba bisküvili karışımı güzel bir şekilde yayın.
- Tencereye süt,irmik,toz şeker ilave edin ve pişirin.Piştikten sonra vanilya ve portakal rendesini ekleyin.
- Ocaktan alın hafif ılındıktan sonra bisküvili karışımın üzerine dökün.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Pişirdiğiniz kabakların suyu kaldıysa üzerine ilave edip servis edebilirsiniz.
hiç denemedim ama harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER SEVDA HANIM.
YanıtlaSilSEVGİLER...