6 Ocak 2011 Perşembe

Balkabaklı İrmik Tatlısı


Bal kabağı severmisiniz?Bayılırım.Birde üzerinde İrmik Tatlısı olunca hmmm.
Malzemeler:
  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 paket pötibör bisküvi
İrmik Tatlısı için:
  • 1 kg süt
  • 7 yemek kaşığı irmik 
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
  • Bal kabaklarının kabuklarını soyun,dilimleyin.Tencereye alın üzerine toz şekeri ilave edin.
  • Yumuşayana kadar pişirin.Suyu kalırsa üzeri için bir kenara ayırın.
  • Soğuduktan sonra çatalla ezin ve içine bisküvi,tarçın ilave edin.
  • Borcam yada kelepçeli kalıba bisküvili karışımı güzel bir şekilde yayın.
  • Tencereye süt,irmik,toz şeker ilave edin ve pişirin.Piştikten sonra vanilya ve portakal rendesini ekleyin.
  • Ocaktan alın hafif ılındıktan sonra bisküvili karışımın üzerine dökün.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Pişirdiğiniz kabakların suyu kaldıysa üzerine ilave edip servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. hiç denemedim ama harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. TEŞEKKÜRLER SEVDA HANIM.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.