27 Ocak 2011 Perşembe

Aşma Tatlısı - Kahvaltı Tabağı - Makarna Bebek


Aşma Tatlısı (ERZURUM)

Aşma...Kuru kayısı diğer bir tabirle.Sadece kuru kayısıdan biraz daha sert.Kompostolarda kullanılıyor.Tatlısı yapılıyor.Hafif ve lezzetli bir tatlı.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı aşma yada gün kurusu kayısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • Ceviz
Yapılışı:
  • Aşmaları güzelce yıkayın ve biraz suyun içinde bir kaç saat bekletin.
  • Suyunu süzün ve 1 yemek kaşığı tereyağını eritin aşmaları üzerine alın toz şeker ilave edin.
  • Ocakta 10 dk kadar pişirin.Çok karıştırmadan hafif kısık ateşte.
  • Soğuduktan sonra kaymak ile servis edin.
AŞMA


Kahvaltı Tabağı
Bu sabah sadece kızım için erkenden kalktım ve o uyanmadan girdim mutfağa.Bu şirin kahvaltıyı hazırladım.Uyanıp da mutfağa geldiğinde gözlerine inanamadı.uyku mahmurluğu ile kahvaltıya tekrar tekrar baktı.İnanır mısınız biberlerine kadar yedi:)))Tabi ki bu ilhamı Sevgili Zeliha'dan aldım.

Malzemeler:
  • 2 dilim tost ekmeği
  • Krem peynir
  • Zeytin ezmesi
  • Mısır
  • Haşlanmış havuç
  • Taze soğan
  • 1 adet biber
  • 1 yumurta
  • 1 dal maydanoz
  • Salatalık
Yapılışı:
  • Tost ekmeğini ev şeklinde kesin.
  • Çatı kısmına zeytin ezmesi sürün.
  • Gövde kısmına krem peynir sürün.
  • Diğer malzemeler ile kahvaltıyı tamamlayın.

 Baktım çok mutlu oldu öğlen öğünü için de bu nefis makarnayı yaptım.....

Makarna bebek
Tabağa baktı ve "aaa aynı bana benziyor" dedi iştahla bitirdi tabağını.

Malzemeler:
  • 1 dilim tost ekmeği
  • Çeyrek paket çubuk makarna
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Tuz
  • 3 dilim salatalık
  • Ketçap
Yapılışı:
  • Tost ekmeğini yuvarlak kesin.
  • Salatalık ile gözlerini ve ağız kısmını yapın.
  • Yanaklarına ketçap ile nokta koyun.
  • Makarnayı haşlayın süzün ve yağda hafif kavurun.
  • Makarna bebeğin saçlarını yapın.

20 yorum:

  1. ayyy ben bunların hangisine bakacağımı şaşırdıma arkadaşım.harikalar yatmışsın.ellerine gönlüne sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. hepsi çok güzel görünüo.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ellerine sağlık Özellikle sepetler harika canım.Nasıl uğraştın onlarla öyle bravo vallahi

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    ellerinize,fikrinize saglik olsun,
    sevgiyle kalin...

    YanıtlaSil
  5. sevgili arkadaşım sepetlerine bayıldım.sabah ilk işim bunlarla oynamak yapmaya çalışmak olacak.eline sağlık.

    aşmaya gelince demek sizin orda kuru kayısının yöresel adı aşma.ben malatyalıyım duymamıştım arkadaşım.bizimkilere syleyeyim bari.bizim sarıkızın başka adları da varmış diyeyim.tarifine gelince biz de aynı şekilde yapıyoruz.o tereyağıyla kayısının ağızdaki tadına bayılırım.bu benim çocukluk lezzetimdir.beni çocukluğuma taşıdın.teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  6. Ayy hepside çok güzell..

    Özellikle makarna beeğe bayıldım ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. hepsi çok güzel özellikle sepet ve makarnaya bayıldım.HAYIRLI CUMALAR OLSUN:)

    YanıtlaSil
  8. ayyy bunlar ne güzellik böyle:) bayıldım
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. çok sevimliler ellerine sağlık
    aşma diyince anlayamadım ama benim bayldığım günkurusu kayısıymış meğer
    çok severim
    sepetine bayıldım
    kahvaltıya misafirlerime yapacağım mutlaka
    sevgiler
    izlemeye aldım

    YanıtlaSil
  10. canımm ne güzel emekler vermişsin sonuna kadar da değmiş doğrusu..
    ellerine emeklerine sağlık canım..
    bakmaya doyamadım itiraf ediyorum:)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba canım sayfanı yeni keşfet
    tim.Kahvaltı tabağına bayıldım.Hep
    si harika ellerine sağlık.Bende bek
    lerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Muhteşemler. Makarna bebek ve kahvaltı tabağına bayıldım. Ama o sepet yok mu o sepet, o ne şirin bir şey olmuş öyle. Uğraşmana değmiş gerçektende. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Yerim ben bunları!
    Hepsi çok tatlı ama makarna bebek ve kahvaltılık sepetler favorilerim:)

    YanıtlaSil
  14. SEVGİLİ SEVDA,
    SEVGİLİ SEÇİL,
    SEVGİLİ ÖZGEN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  15. SEVGİLİ MİHRİBAN,
    TEŞEKKÜR EDİYORUM SEVGİLERİMLE..




    SEVGİLİ MİNTİNİNMUTFAĞI,
    AYNEN CANIM BİZDE KÜÇÜKKEN ÇOK YERDİK AKLIMA VURDU DUR YAPAYIM DEDİM UZUN ZAMANDIR YAPMAMIŞTIM BİR YEDİM Kİ SORMA:)
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  16. SEVGİLİ PEMBE TATLAR,
    SEVGİLİ YEŞİM,
    SEVGİLİ YEMEKBİRAŞK,
    SEVGİLİ MELİSA,
    SEVGİLİ DENİZ'CİM HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  17. SEVGİLİ DERYA,
    HOŞ GELDİN HER ZAMAN BEKLERİM.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  18. SEVGİLİ BEYAZ HANIMELİ,
    O SİZİN GÜZELLİĞİNİZ.
    SEVGİLERİMLE...





    SEVGİLİ PEPELA,
    TEŞEKKÜR EDİYORUM SENİN YAPTIKLARININ YANINDA NE DEMEK...
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  19. Valla tablo gibi diyecek bir şey yok sabrınıza ve elinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel, çok yaratıcı mutfak eserleri çıkarmışsınız ortaya! Benim de önüme böyle yemekler gelse ben de kırıntısına kadar süpürürdüm :) Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.