16 Aralık 2010 Perşembe

Havuçlu Pilav

Önceleri çok yaptığım fakat son zamanlarda hep sade pilav yaptığımı hatırlayınca, akşam yemeğinin yanına havuçlu pilav yapmaya karar verdim.
      Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 tane rendelenmiş havuç
  • 1 tane tavuk bulyon
     Yapılışı:

  • Rendelenmiş havuçları zeytin yağında kavuralım.
  • Pirinçleri sıcak suda bekletip güzelce yıkayalım.
  • Hafif kavrulan havuçların üzerine pirinci ilave edelim.
  • 1 tane bulyonu da ilave ettikten sonra hafif üzerini geçecek kadar sıcak suyunu ekleyelim.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.