28 Aralık 2010 Salı

Bulgur Pilavı

 

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kalın bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acılı Antep salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,tuzot
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
  • Soğanı zeytin yağında kavuralım.Sarımsağı ekleyelim.
  • Salçayı da ilave ettikten sonra yıkadığımız bulguru ilave ekleyelim.Karıştıralım.
  • Tuz ve baharatlarıda koyduktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu koyup önce harlı ateşte daha sonra kısıkta pişmeye bırakalım.

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık olsun..
    pirince nazaran çok daha faydalı nefis bir pilav bulgur..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler denizcim.Bende çok severim özellikle turşu ile hmmm.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok severim bulgur pilavını. Ellerinize sağlık. Uzun yıllar, paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle hayır demem elelrinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık nefis görünüyo
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Yorumlarınız için teşekkürler.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.