Malzemeler:
- 2 su bardağı kalın bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acılı Antep salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber,tuzot
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 4 su bardağı sıcak su
- Soğanı zeytin yağında kavuralım.Sarımsağı ekleyelim.
- Salçayı da ilave ettikten sonra yıkadığımız bulguru ilave ekleyelim.Karıştıralım.
- Tuz ve baharatlarıda koyduktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu koyup önce harlı ateşte daha sonra kısıkta pişmeye bırakalım.
ellerinize sağlık olsun..
YanıtlaSilpirince nazaran çok daha faydalı nefis bir pilav bulgur..
Teşekkürler denizcim.Bende çok severim özellikle turşu ile hmmm.
YanıtlaSilsevgiler
Çok severim bulgur pilavını. Ellerinize sağlık. Uzun yıllar, paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler.
YanıtlaSilKesinlikle hayır demem elelrinize sağlık...
YanıtlaSilElinize sağlık nefis görünüyo
YanıtlaSilSevgiler
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilSEVGİLER